Advertenties
Connect with us

Nieuws.org

Saba, een nog vrij onontdekt stukje paradijs op aarde

Lifestyle

Saba, een nog vrij onontdekt stukje paradijs op aarde

Een minder ontdekt eiland in het Caribisch gebied is het prachtige eiland Saba. Wanneer je aankomt op het eiland voel je direct de rust en de relaxte sfeer. Plaatselijk wordt het eiland ook wel de “Unspoiled queen” genoemd. Samen met Sint Eustatius en Sint Maarten vormt Saba de bovenwindse eilanden. Op het eiland wonen slechts 2.000 inwoners. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Sint Maarten en heeft een oppervlakte van 13 km2. Het eiland bestaat uit een vulkaan, welke uiteraard slapende is, en vier lavakoepels. Green Island behoort ook tot het eiland. Dit is een klein rotseilandje waar geen mensen wonen ten noorden van Saba.

Toerisme en duiken
Toerisme is belangrijk voor Saba. Om die reden is er ook een klein internationaal vliegveld. Hier kunnen echter alleen kleine vliegtuigen opstijgen en landen. Het eiland heeft een aantal hotels maar veel toerisme komt ook slechts voor een dagje. Zij komen bijvoorbeeld vanuit Sint Maarten, beklimmen de vulkaan en gaan weer terug. Echter zou je er nog veel meer dagen kunnen vullen. Er zijn twee mooie natuurparken. Ook zijn er een aantal duikscholen op het eiland welke je graag meenemen voor een kijkje onder water.

Foto eigendom; Wikimedia Commons

Advertenties
Continue Reading
Advertisement
loading...
Misschien ook interessant voor jou

Meer in Lifestyle

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top