Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Militair vertoon Venezuela tegen de VS

CARACAS (ANP) – Venezuela heeft zaterdag grootschalige militaire oefeningen gehouden en inwoners werden via de staatstelevisie opgeroepen om zich als reservist aan te melden. Het militair vertoon was vooral bedoeld om het verdeelde land te verenigen door onder meer de Verenigde Staten als de grote vijand weg te zetten.

Venezolanen tussen de 18 en 60 jaar oud werden opgeroepen om ,,bij te dragen” aan de verdediging van het land ,,tegen de agressieve dreigingen” van de VS.

Op televisie werden beelden getoond van mensen die zich als reservist lieten registreren. Maar er is geen bewijs dat mensen zich massaal hebben ingeschreven.

De propaganda volgt op sancties van de VS tegen het regime van president Nicolás Maduro. Ook is het een reactie op een eerdere uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij had laten weten dat militair ingrijpen tot de mogelijkheden behoort. Volgens de VS probeert Maduro een dictatuur te vestigen.

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top