Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Britse minister van Defensie neemt ontslag

LONDEN – De Britse minister van Defensie Michael Fallon heeft woensdag ontslag genomen. Fallon stapt op, omdat zijn gedrag naar eigen zeggen in het verleden ,,tekortgeschoten” is.

Fallon werd ooit door een journaliste op de vingers getikt omdat hij zijn hand tijdens een diner op haar knie had gelegd, zo werd eerder deze week gemeld in Britse media.

Radiopresentator Julia Hartley-Brewer had het ,,onschuldig amusante” incident verteld zonder de naam van Fallon te noemen.

Nadat zijn identiteit in The Sun werd geopenbaard, tweette ze dat ze niet ,,in het minst was gekwetst of verontrust”. Zij beschouwt de zaak als afgedaan, voegde ze eraan toe.

Ze zei dat ze zichzelf niet als slachtoffer beschouwde na het incident tijdens een etentje van de Conservatieve partij. Toen de minister zijn hand steeds weer op haar knie bleef leggen, had ze hem volgens de BBC ,,rustig en beleefd” gezegd dat als hij het nogmaals zou doen, zij hem in zijn gezicht zou slaan. ,,Hij trok zijn hand terug en dat was het einde van de zaak.”

Een woordvoerder van Sir Michael zei maandag al dat de minister zich had verontschuldigd direct na het incident in 2002.

#Metoo
Aflopen weken is Metoo hashtag trending op alle sociale mediakanalen. Het begon eerst met beschuldiging van filmproducent Harvey Weinstein. Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. Daarna kwam #Metoo beweging in opkomst en de slachtoffers van een aanranding of verkrachting maken via internet bekend dat ze ooit aangerand of verkracht zijn. Deze week werd het bekend dat Kevin Spacey, een bekende acteur van serie ‘House of Cards’ ooit een toen 14-jarige jongen betastte in het huis van Spacey zelf. In Nederland maakte Jelle Brandt Corstius bekend via de uitzending van ‘De wereld draait door’ dat hij ooit was verkracht in een hotel in Scheveningen, alhoewel weerspreekt de vermoedelijke dader Gijs de Jong tegen.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: