Connect with us

Nieuws.org

Nieuws

Ook burgemeester Brussel wil Wilders niet

Geert Wilders

BRUSSEL (ANP) – In navolging van deelgemeente Molenbeek verbiedt ook de gemeente Brussel de ‘islamsafari’ van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en zijn Nederlandse PVV-collega Geert Wilders. ,,We willen niet dat mijnheer Wilders zijn racistische haatboodschap verspreidt op Brussels grondgebied”, aldus het kabinet van de Brusselse burgemeester Philippe Close.

Het tweetal wilde vrijdag naast Molenbeek ook een bezoek brengen aan de Grote Moskee in Brussel, maar daar steekt Close een stokje voor. Eerder op de dag vaardigde de burgemeester van Molenbeek al een politieverordening uit waarin het bezoek aan de deelgemeente wordt verboden met het oog op de openbare orde. Dat doet nu ook de stad Brussel.

Mogelijk blijft Wilders’ bezoek aan Brussel beperkt tot een persconferentie in het federale parlement. Daar willen beide volksvertegenwoordigers om 12.30 uur een verklaring afleggen ,,inzake hun geplande bezoek aan Molenbeek”. Wilders en Dewinter zeggen beiden de wet niet te willen overtreden. Ze beraden zich op wat ze ,,nog wel kunnen en mogen gaan doen”

More in Nieuws

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: