Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Herenclub laat na 150 jaar toch vrouw toe

LONDEN – Een exclusieve herenclub in Londen heeft voor het eerst een vrouw geaccepteerd als lid. De bijna 150 jaar oude Savile Club laat in principe alleen mannen toe, maar maakte een uitzondering toen één van de leden een geslachtsverandering onderging.

Niet iedereen ziet het besluit als een stap richting gendergelijkheid. Critici klagen dat de privéclub vrouwen discrimineert die niet als mannen zijn geboren. ”Dus jullie laten vrouwen toe, mits ze eigenlijk mannen zijn. Wow, erg verlicht”, klonk het op Twitter.

De club, die in 1868 de deuren opende, weigerde de beslissing toe te lichten.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top