Connect with us

Nieuws.org

Herenclub laat na 150 jaar toch vrouw toe

Nieuws

Herenclub laat na 150 jaar toch vrouw toe

LONDEN – Een exclusieve herenclub in Londen heeft voor het eerst een vrouw geaccepteerd als lid. De bijna 150 jaar oude Savile Club laat in principe alleen mannen toe, maar maakte een uitzondering toen één van de leden een geslachtsverandering onderging.

Niet iedereen ziet het besluit als een stap richting gendergelijkheid. Critici klagen dat de privéclub vrouwen discrimineert die niet als mannen zijn geboren. ”Dus jullie laten vrouwen toe, mits ze eigenlijk mannen zijn. Wow, erg verlicht”, klonk het op Twitter.

De club, die in 1868 de deuren opende, weigerde de beslissing toe te lichten.

Advertenties
Continue Reading
Advertisement
loading...
Misschien ook interessant voor jou

Meer in Nieuws

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: