Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Japanse priesteres gedood met samoeraizwaard

TOKIO (ANP) – Een hoge geestelijke van een Shinto-heiligdom in Tokio is gedood door een aanval met een samoeraizwaard. Haar chauffeur liep volgens Japanse media ernstige verwondingen op. De vermeende daders stierven kort na de aanval.

Een gewapende man viel priesteres Nagako Tomioka (58) aan toen ze bij de tempel uit een auto stapte. Een vrouwelijke handlanger rende ondertussen achter de chauffeur van de geestelijke aan. Hij probeerde zich te voet in veiligheid te brengen, maar liep toch verwondingen op.

De vermoedelijke daders zijn de jongere broer van de geestelijke en een vrouwelijke kennis. De autoriteiten vermoeden dat een conflict over de toppositie binnen de tempel aan de grondslag lag van de aanval. De politie stelde dat twee zwaarden en twee messen zijn aangetroffen.

De 56-jarige broer lijkt zijn handlanger na de aanval fatale verwondingen te hebben toegebracht, zeggen bronnen binnen de politie. Daarna stak hij zichzelf meerdere keren. Toegesnelde agenten troffen het duo bloedend aan. Ze overleden aan hun verwondingen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top