Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

De Groene Amsterdammer niet transparant over Russische trollen en MH17

Internetblogger Marcel van den Berg heeft een onderzoek gedaan naar Russische trollen op Twitter, daarbij gebruikte de blogger een dataset van ruim drie miljoen tweets. Van den Berg onderzocht de tweets naar aanleiding van een artikel op de website van ´De Groene Amsterdammer´. De onderzoekjournalisten Robert van der Noordaa en Coen van de Ven van ´De Groene Amsterdammer´ hebben hebben de accounts van Russische trollen geanalyseerd, en in het verslag uiteen gezet dat de Russische trollen nepnieuws verspreidt over MH17 aanslag.

Het artikel van De Groene Amsterdammer is hier te lezen. Marcel van den Berg heeft de berg data onderzocht die door De Groene Amsterdammer en Dagblad NRC werden gebruikt voor het onderzoek over trollen. De Groene Amsterdammer journalisten Robert van der Noordaa en Coen van de Ven veinsde het onderzoek als gedegen, en stelden in het artikel dat Nederlandse burgers door trollen op het internet werden beïnvloed. Het onderzoeksartikel op De Groene Amsterdammer blijkt een losse flodder concludeert ´van den Berg´. De blogger heeft zelf een onderzoek gedaan met alle beschikbare data die door De Groene Amsterdammer werd gebruikt, en de uitkomst was opvallend anders dan het artikel op De Groene Amsterdammer zelf. De auteurs van het onderzoeksartikel overdreven hun bevindingen dat de Nederlandse door de Russische trollen wel degelijk worden getrold en daar dacht Marcel van den Berg heel anders over.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: