Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Fawlty Towers met John Cleese terug op televisie

De populaire Britse satire-serie Fawlty Towers krijgt deel 2. Dat meldt the AVclub. De 83-jarige John Cleese keert voor de nieuwe serie terug in zijn rol als de neurotische Basil Fawlty en neemt ook het script voor zijn rekening. Camilla Cleese, de dochter van John schrijft mee aan het script en zal ook een rol spelen in de populaire serie.

“Fawlty Towers” is een Britse sitcom die oorspronkelijk werd uitgezonden op de BBC van 1975 tot 1979. De show werd gecreëerd door John Cleese, die de rol van Basil Fawlty speelde, de stuntelige en grillige hoteleigenaar. De serie speelt zich af in het fictieve Fawlty Towers hotel in de badplaats Torquay en richt zich op de avonturen van Basil en zijn vrouw Sybil, terwijl ze proberen het hotel te runnen en om te gaan met een reeks excentrieke gasten.

De show staat bekend om zijn snelle en vaak absurde humor en zijn scherpe commentaar op klasse en sociale hiërarchieën. Fawlty Towers wordt algemeen beschouwd als een van de beste sitcoms aller tijden en wordt geprezen om zijn geestige teksten, gedenkwaardige personages en slimme humor.

Het meest herhaalde quote uit de serie door Basil is: Don’t Mention the War. In de aflevering The Germans ontvangt hoteleigenaar Basil Fawlty een groep Duitse hotelgasten. Hij instrueert zijn personeel doorlopend om vooral níet over de WO2 te beginnen, een voornemen waar hij zichzelf bepaald niet aan houdt: „Don’t mention the war!”

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top