Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Populaire whisky cocktails

Whisky wordt over de hele wereld gewaardeerd, maar vaak niet in cocktails. Toch zijn die erg lekker. Ontdek drie populaire whisky cocktails.

Populaire whisky cocktails

Whisky is over de hele wereld een gewaardeerde sterke drank, maar het lijkt soms compleet aan het jongere publiek voorbij te gaan. In het uitgaansleven wordt maar weinig Schotse whisky gedronken.

Het is begrijpelijk dat veel mensen whisky wat lastig vinden om te drinken tijdens het dansen in een club of bar. Toch kan whisky ook daar geïntroduceerd worden, bijvoorbeeld in mildere cocktails.

Whisky perfect om te mixen

Het uitgaanspubliek drinkt graag wat zoets. Van zoete drankjes houd je, door de suikers, een heftige stapavond misschien wat langer vol. Whisky past niet in dat plaatje omdat het geen zoete, sterke drank is.

Je kunt Schotse whisky prima mixen met zoete dranken. Dit kan in bars en clubs voor een nieuwe ervaring zorgen. Het kan in elk geval in korte tijd het feestje opluisteren. Natuurlijk zijn er de mixdrankjes in blik, maar die kunnen niet tippen aan onderstaande populaire whisky cocktails.

Rusty Nail

De Rusty Nail, of in goed Nederlands de roestige spijker, is een eenvoudige mixdrank om te maken. Het leuke is dat het drankje zelfs helemaal Schots blijft, of wat citroen en ijs na. Je maakt de Rusty Nail met Schotse whisky, de Schotse likeur Drambuie en een twist van een schil citroen.

Rusty Nail bereiding

Doe 40 ml. Scotch in een mix-glas en voeg 20 ml. Drambuie toe. Vul het mix-glas met ijs en roer het geheel zo’n 50 keer. Neem een whiskyglas en vul dit tot de rand met verse ijsblokjes.

Schenk de mixdrank over de ijsblokjes, zonder het ijs in het mix-glas mee te schenken. Garneer het glas tot slot met de twist van de citroenschil.

De Rusty Nail is een leuke mixdrank met whisky, die een zachtere smaak heeft dan whisky, en bovendien wat minder zwaar op de maag ligt.

Lees ook: Informatie over Schotse Whisky.

Whisky Sour

Whisky Sour is een populaire mixdrank van whisky, citroensap, poedersuiker, een kers en een schijfje citroen of sinaasappel. Laat je niet misleiden door de naam, want het drankje lijkt in geen velden of wegen op zure room.

Sour was in de negentiende eeuw een benaming voor het soort cocktail waarin suiker en citroensap werd gebruikt. Vandaar de naam Whisky Sour. Het is overigens een verfrissend drankje, perfect voor op een mooie zomeravond.




Whisky Sour bereiden

Voor het bereiden heb je een mixbeker nodig. Neem 60 ml. whisky en doe dit in de mixbeker. Voeg daar het sap van een halve citroen aan toe. Doe tot slot een halve theelepel poedersuiker in de mixbeker en vul deze met ijsblokjes.

Schud het geheel goed door elkaar. Pak vervolgens een laag cocktailglas en vul dit met vier ijsblokjes. Schenk het glas tot net iets onder de rand van de bovenste ijsblokjes met de mix in de mixbeker. Laat het ijs in de mixbeker daarbij niet meekomen.

Garneer deze populaire whisky cocktail met een kers bovenop en een schijfje citroen of sinaasappel op de rand van het glas.

Nog een artikel over whisky lezen: De vijf Schotse whisky regio’s.

Rob Roy

Ook de Rob Roy is een populaire cocktail met whisky. Een bartender maakte deze cocktail in 1894 naar aanleiding van de première van de operette met dezelfde naam. Het is echt een klassieke whisky cocktail.

Voor het maken van de Rob Roy is eenvoudig, kost weinig tijd en je hebt maar een paar dingen nodig; Schotse whisky, zoete vermouth, ijs, een zeef en een cocktailglas.

Rob Roy bereiden




Doe 40 ml. Schotse whisky in een mixglas en voeg daar 20 ml. zoete Vermouth aan toe. Voeg het ijs toe en roer de inhoud even goed door. Schenk vervolgens de mix door een zeef in een cocktailglas. Je kunt de Rob Roy cocktail eventueel garneren met een kers, maar dat hoeft niet.

Elk van deze heerlijke en populaire whisky cocktails is vrij eenvoudig te maken en maakt je stapavond een stuk leuker. Omdat ze geen eeuwigheid duren om te maken, sta je ook snel weer op de dansvloer.

Continue Reading
Advertisement

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top