Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Onderzoek: Mannen luisteren alleen wat ze willen horen

Een onderzoek heeft uitgewezen dat mannen zo´n 400 keer per jaar niet luisteren naar hun partner. Meestal doen mannen alsof ze iets niet gehoord hebben wat hun partner hen iets opdraagt of vraagt. Voorbeeld: als een vrouw des huizes aan vrouw aan man vraagt om vuilnis aan straat te zetten of boxershorts en sokken in de wasmand te gooien is het meestal aan dovemansoren gericht.

Een Brits bedrijf Scrivens voor gehoorapparaten dat het een onderzoek heeft uitgevoerd en de cijfers openbaarde, waren ze toch best verrast over ietwat eigenwijze mannen en hun selectieve gehoor.
Maar liefst 75 procent van de tweeduizend Britten gelooft dat hun partner een selectief gehoor heeft. Hierbij is het opvallend dat vooral de mannen last zouden hebben van deze symptoom. Gemiddeld gezien zouden mannen zo’n 400 keer per jaar niet luisteren naar hun vriendin of vrouw. Maar ook vrouwen kunnen selectief luisteren, namelijk 300 keer per jaar, dus roomser dan de paus zijn ze niet.

Lees ook: Mannen pas na 54ste levensjaar pas volwassen.

Het bedrijf vertelt wel dat selectief gehoor ook door gehoorverlies kan komen. Vaak nemen mensen hun gehoorverlies niet serieus.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top