Connect with us

Nieuws.org

Zeker 36 doden bij bombardement met ‘MOAB’


>>Zoek jouw relatie match!<<>>Win miljoenen euros!<<


Buitenland

Zeker 36 doden bij bombardement met ‘MOAB’

WASHINGTON (ANP) – Bij het Amerikaanse bombardement op stellingen van Islamitische Staat (IS) in Afghanistan zijn donderdag zeker 36 jihadisten gedood. Dit meldde het Afghaanse ministerie van Defensie vrijdag, aldus de BBC.

De Amerikanen gooiden de zwaarste niet-nucleaire bom op een ondergronds complex van de Afghaanse IS in een bergachtig grensgebied ten zuidoosten van Kabul. De bijna 10.000 kilo zware bom wordt ook wel de ‘Mother of all Bombs’ (MOAB) genoemd. Officieel staat MOAB voor Massive Ordnance Air Blast.

IS dook begin 2015 op in Afghanistan dat de jihadisten Khorasan noemen. Het is de eerste tak van IS buiten de Arabische wereld. De enkele duizenden strijders van IS worden ook bestreden door de Taliban.

Meer in Buitenland

Flirten

Nederlandse tegenhanger van Tinder.nl. Maak gratis account aan en flirt mee

Partner

Trending op Nieuws.org

Facebook

To Top